Choď na obsah Choď na menu
 


Moje topky

Príspevky

Top vystúpenia v Got Talent

17. 10. 2021

Zdvojnásobená kapacita disponibilnej pamäte mi umožňuje načrieť aj do zaujímavých videoklipov. Pôvodne som vybral desiatku najzaujímavejších vystúpení v rámci súťaží Got Talent prebiehajúcich v mnohých krajinách. Ale postupne pribúdali ďalšie a ďalšie a tak sa limit počtu stal neaktuálny.

Posledná aktualizácia 20.1.2023

 

Top divadelné záznamy

1. 8. 2019

Návšteva divadla je autentickým, nereprodukovateľným zážitkom. Divadelný záznam tento nedostatok čiastočne odstraňuje. U viacerých kultových divadelných predstavení je neodpustiteľné, že sa žiaden záznam nevyhotovil. Bolo by úžasné, ak by sme napr. mali záznam Jáánošííka nielen na LP ale aj na videozázname. Do tejto topky som vybral divadelné záznamy, ktoré ma najviac oslovili. Ako všetky topky, ani táto nie je úplná ani nemenná.

Posledná aktualizácia 23.7.2020

 

Top krátkometrážne filmy

23. 4. 2017

Netuším, aká je norma pre krátkometrážny film. Ja som si stanovil hranicu okolo pol hodiny a pre malý počet filmov nerozlišujem o aký druh filmu ide. Hlavne mi išlo o to, aby som upozornil na zaujímavé diela, ktoré sa mi nevošli do doterajších topiek.

Posledná aktualizácia: 6.12.2022

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 0

Top televízne seriály

30. 7. 2016

Aj keď televízne seriály nepatria k môjmu vyhľadávanému žánru, nemal som problém vytvoriť kolekciu z tých, ktoré považujem za najvydarenejšie. Zoradiť ich podľa úspešnosti v ČSFD mi pripadlo najjednoduchšie.

Posledná aktualizácia 17.6.2020

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 0

Top ten sixties - duets

28. 7. 2013

Skladateľskými a interpretačnými dvojicami, či už súrodeneckými, mileneckými alebo iba hudobne spriaznenými uzatváram svoj exkurz do mnou obľúbenej hudby šesťdesiatych rokov.

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 0

Top twenty sixties - groups

14. 7. 2013

Šesťdesiate roky znamenali obrovský rozmach hudobných skupín a tak som musel zmeniť názov tejto časti z top ten na top twenty. A aj tak ostalo mimo výberu množstvo zaujímavých skupín. Ale to je osud každého výberu.

Posledná aktualizácia 4.1.2021

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 1

Top ten sixties - Czech

25. 6. 2013

Pokračovanie výberov obľúbenej hudby z rokov šesťdesiatych. Tentoraz ide o českú pop music, ktorá od roku 1963 začala svoje slávne obdobie. Do desiatich skladieb sa samozrejme zmestí iba malá časť vtedajšieho spektra spevákov a skupín

Posledná aktualizácia 31.8.2019.

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 0

Top ten sixties - Movie Songs

19. 6. 2013

V piesňach z filmov sa spája moja záľuba vo filmoch a v populárnej hudbe. Sú filmy s chabým dejom, ale plné pesničiek, sú muzikály a sú tiež filmy s jednou výraznou melódiou. Celkove je ich pomerne málo, resp. ani na YouTube som ich nedokázal nájsť. Preto som sa výnimočne neobmedzoval iba na sixties, ale siahol som aj po ich bezprostrednom okolí. Po niekoľkých mesiacoch už som musel tri klipy nahrádzať inými, pretože nenažraní vlastníci autorských práv ...

Posledná aktualizácia 31.8.2019

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 3

Top ten sixties - Singers

11. 6. 2013

Ďalší prehľad mojej desiatky najobľúbenejších je venovaný spevákom a speváčkam, ktorí zažiarili v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Niektorí po zažiarení rýchlo zhasli, ale zanechali po sebe stopu, ktorú nemôžem opomenúť.

Posledná aktualizácia 31.8.2019

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 1

Top ten sixties - instrumental

10. 6. 2013

Populárna hudba šesťdesiatych rokov minulého storočia patrí k k mojim obľúbeným, aj keď počet jej poslucháčov neustále klesá a za retro nahrávky sa považujú skladby o generáciu mladšie. Môj výber desiatich najobľúbenejších interpretov a skladieb nie je nemenný a zatiaľ ma najviac zaujíma, či budú fungovať odkazy na YouTube.

Posledná aktualizácia 4.1.2021

 
Celý príspevok | Rubrika: Moje topky | Komentáre: 0