Choď na obsah Choď na menu
 


Dvadsať vystúpení

20. 1. 2023

Dvadsať vystúpení.

Na rozbeh uvediem chlapčeka, ktorý nevyniká v akrobacii, ani v žonglovaní a netuším, či by zaujal svojim spevom alebo tancom. Ale viem určite, že zaujme svojou pamäťou, ktorá mu umožňuje doplniť čísla do tabuľky tak, aby ich usporiadanie ohromilo aj oveľa starších a vzdelanejších divákov.

maly poctar

Ďalší príspevok ukazuje nápadité vystúpenie využívajúce možnosti ohybného potrubia. Škoda len, že technická kvalita klipu nezodpovedá kvalite vystúpenia.

potrubne variacie

Írsky tanec je spojený s menom Michaela Flatleyho. Má nasledovníkov nielen v írskej bratskej dvojici, ale aj v súbore z ďalekej Číny.

Gardiner Brothers

irsky tanec z Ciny

Írskym tancom z Číny sme s Čínou neskončili. Môžeme pokračovať Čínskym cirkusom, teda jedným akrobatickým vystúpením, ktoré však stojí za to.

cinsky cirkus

Z Číny pochádza aj pár, ktorý k svojmu vystúpeniu potrebuje iba tyč a nekonečne veľa hodín cvičenia. A na rovnakej tyči dokáže podobné kúzla aj Dimitry Politov.

tyc

Dimitry Politov

K varietným vystúpeniam nepochybne patria ukážky ohybnosti tela, pri ktorých pociťujem bolesti svalov a kĺbov. Našiel som štyri ukážky.

viac sa neda

maximum

nenapodobovat

trojka

Možno som k ukážkam ohybnosti tela mal zaradiť aj Kai Houa, ale ten vyniká viac mrštnosťou, ako ohybnosťou. A tiež ukážku žonglovania s futbalovými loptami.

Kai Hou

footbal juggler

Na pomedzí tanca a akrobacie účinkuje pár, ktorý svoje umenie predvádza na hudbu Ils sont Malade.

malade

A prechádzame k baletu, v ktorom meno Igor Mojsejev znie veľmi výrazne.

Mojsejev

Ďalšie tri ukážky už neviem jednoznačne zaradiť do baletu alebo do tanca, viem však, že sú úžasné.

suboj s porotou

tanec ziab

extremny balet

Tancovať je možné aj keď tanečníci nedisponujú plným počtom končatín.

sest koncatin a aky tanec

Aj keď v názve avizujem, že pôjde iba o dvadsať vystúpení nález v pošte relativizuje tento počet. Pozrite si na akrobaciu vo vojenskom rytme.

Akrobacia vo vojenskom rytme

29-ročná Josephine Lee sa predstaví vo vystúpení, ktoré vás zbaví uvažovania nad tým, ako to dokáže. A mne ostane na uvažovanie iba spôsob, ako zmeniť existujúci link na súbor typu .mp4.

Na záver žiadna novinka. Motorkári v drôtenej guli tu už boli dávno, ale aj tak je možné obdivovať ich úžasnú koordináciu pohybu, pri ktorej nie je dovolené robiť chyby.

bezchybne