Choď na obsah Choď na menu
 


Desaťročie webstránky

1. 4. 2018

Ani sa mi nechce veriť, že uplynulo už desať rokov od chvíle keď som 1. apríla 2008 vložil na moju panenskú webstránku prvé príspevky. Boli to príspevky písané od roku 2004 a uverejňované na webstránke, ktorá bola určená bývalým spolužiakom z chemickej priemyslovky. Preto sa tematicky obmedzovali na moje spomienky na mladosť. Po čase mi toto obmedzenie a závislosť začali prekážať, čo rezultovalo do vytvorenia vlastnej stránky, do ktorej som uvedené príspevky preniesol. Je teda čas bilancovať.

Pripadá mi úsmevné, že som pri prvom výročí napísal blog Prvá tisícka je najťažšia. Stránka mala vtedy 89 príspevkov (dnes 101), obsahovala 112 tisíc slov (dnes 224 tisíc), v 30 galériách bolo 1000 fotografií (dnes 4800) a využitá bola polovica z disponibilného priestoru (dnes 92 %). Pôvodných 100 videoklipov a 50 prezentácií som už vyradil. Počas prvého roka stránku navštívilo 8 tisíc záujemcov, za desať rokov ich počet dosiahol 573 tisíc. Zlom v návštevnosti nastal po tom, ako som začal uverejňovať výbery mojich obľúbených filmov a impresie z ich sledovania. V súčasnosti sa už záujem ustálil na 6 tisíc záujemcoch mesačne, pričom 2 tisíc z nich sú unikátne prístupy, teda záujemcovia, ktorí do vyhľadávača napíšu adresu stránky. Napriek tomu, že stránka nemá anglickú verziu, boli na ňu zvedaví záujemcovia zo 63 krajín (asi kvôli obrázkom), pričom viac ako sto návštevníkov bolo iba z USA, Česka, Japonska a Švédska. Príspevky boli komentované iba v 61 prípadoch a teší ma, že iba jeden z nich bol vulgárny a preto vymazaný. Raz som sa dožil napadnutia stránky hackermi, ale admin promptne identifikoval „dieru“ a obnovil funkčnosť stránky.

Bezkonkurenčne najúspešnejším príspevkom je Sto najobľúbenejších českých a slovenských filmov, ktorý má šesť krát vyššiu návštevnosť ako druhý v poradí, tiež z filmového sveta. Nemám lepšie vysvetlenie ako to, že ide o kolektívny omyl návštevníkov predpokladajúcich, že si budú môcť filmy stiahnuť, čo je najobľúbenejšia činnosť užívateľov internetu. Pozrel som si aj na hodnotenie webu:

UPwww.juglon.estranky.sk is UP and reachable,

Juglon.estranky.sk is ranked 83,755th in the world (amongst the 30 million domains). This site is relatively popular among users in the slovakia. It gets 89.1% of its traffic from the slovakia  . This site is estimated to be worth $20699. It has 1 backlinks. Juglon.estranky.sk has 45% seo score.

POPULARITY:  SAFETY:  SOCIAL SIGNALS: 14 LEGIT: legal RATING: 3.0/5.0 by WebstatsDomain

Celkovo môžem konštatovať, že za 27 € môžem dopriať radosť zo stránky sebe i takmer 70 tisíckam záujemcov, ktorí ju ročne navštívia.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.